Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Tlačivo na pandemické ošetrovné za jún sa zmenilo, upozorňuje Sociálna poisťovňa

 Webnoviny  30. jún 2020  265  
Tlačivo na pandemické ošetrovné za jún sa zmenilo, upozorňuje Sociálna poisťovňa

30.6.2020 (Webnoviny.sk) - Po otvorení škôlok a škôl zmenila Sociálna poisťovňa od 1. júna tohto roka čestné vyhlásenie k žiadosti o pandemické ošetrovné. "Upozorňujeme rodičov poberajúcich pandemické ošetrovné, že za jún je potrebné použiť už len toto tlačivo," uviedol v tlačovej správe hovorca poisťovne Peter Višváder.

Tlačivo je podľa neho určené všetkým poberateľom dávky, teda nielen novým žiadateľom, ale aj tým, ktorí poberajú dávku už dlhšie obdobie.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


"Rodičia, ktorí už zaslali príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne staré tlačivo čestného vyhlásenia, musia vypísať nové tlačivo a zaslať ho vo vlastnom záujme opätovne. V opačnom prípade im nebude ošetrovné vyplatené," povedal hovorca Sociálnej poisťovne.



Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, ošetrovné člena rodiny
Zdroj: Webnoviny.sk - Tlačivo na pandemické ošetrovné za jún sa zmenilo, upozorňuje Sociálna poisťovňa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.