Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Tesco má podozrenie na kybernetický útok, zákazníci dostanú nové klubové karty

 Webnoviny   3. marec 2020  301  
Tesco má podozrenie na kybernetický útok, zákazníci dostanú nové klubové karty

3.3.2020 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Tesco vydá približne 600-tisíc zákazníkom nové klubové karty, takzvané Clubcard, keďže má podozrenie na bezpečnostný problém.

Predstavitelia firmy uviedli, že na ich webstránke niekto skúšal zadať mená a heslá ukradnuté na iných platformách a v niektorých prípadoch páchatelia aj uspeli. Potvrdili, že tretej strane sa nepodarilo preniknúť do systému firmy a získať finančné dáta.

"Náš interný systém sa s hrozbou rýchlo vysporiadal a okamžite sme podnikli kroky na ochranu našich zákazníkov," uviedlo Tesco s tým, že ohlásené kroky sú skôr preventívne a zákazníkom sa ospravedlnili za nepríjemnosti. Všetky dotknuté osoby dostali e-mail s upozornením a potvrdením, že nikto neprišiel o nazbierané body.

Špecialista na kybernetickú bezpečnosť Jake Moore z firmy Eset pre BBC povedal, že množstvo ľudí používa jednoduché heslá alebo podobné prihlasovacie údaje na rôznych platformách. "Kyberzločinci dokážu napáchať veľké škody, ak sa im podarí dostať sa k menám, e-mailom alebo iným triviálnym dátam," objasnil.

Viac k témam: kybernetický útok, medzinárodný obchod
Zdroj: Webnoviny.sk - Tesco má podozrenie na kybernetický útok, zákazníci dostanú nové klubové karty © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.