Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Systém SIPS mal problémy, platby medzi slovenskými bankami nefungovali

 Webnoviny  14. máj 2018  482  
Systém SIPS mal problémy, platby medzi slovenskými bankami nefungovali


  • aktualizované 14. mája, 18:37


BRATISLAVA 14. mája (WebNoviny.sk) - V medzibankovom platobnom systéme SIPS v pondelok 14. mája vznikli technické problémy. Informovala o tom Národná banka Slovenska s tým, že situáciu intenzívne rieši a o ďalších krokoch bude informovať.

Neskôr v stanovisku doplnila, že medzibankový platobný systém SIPS je už funkčný a všetky tuzemské platby z pondelka boli spracované. "V prípade, že majú klienti nezrealizované transakcie, je potrebné, aby sa obrátili na svoju banku," uviedla centrálna banka.

Odporúčame:
Zisk matky VÚB banky vďaka vyšším výnosom z poplatkov a provízií stúpol takmer o 40 percent

Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková, v pondelok ráno ich NBS informovala o problémoch so zúčtovaním medzibankových platieb. "Presné dopady na našich klientov aktuálne nie je možné špecifikovať, nakoľko chyba nie je na našej strane. Pokiaľ ide o vnútrobankové prevody, tie fungujú štandardne," povedala Cesnaková.

Aj VÚB banka registruje problém pri medzibankových prevodoch. "Nemáme ale možnosť situáciu nijako ovplyvniť, nakoľko chyba nastala na strane NBS. Prevody z účtu VÚB na iný VÚB účet prebiehajú bez problémov," uviedla hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.

Viac k témam: bezhotovostné platby, Národná banka Slovenska, NBS
Zdroj: Webnoviny.sk - Systém SIPS mal problémy, platby medzi slovenskými bankami nefungovali © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.