Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Štát pripravuje súbor opatrení na zlepšenie ekonomickej diplomacie

 Webnoviny  18. december 2023  123  
Štát pripravuje súbor opatrení na zlepšenie ekonomickej diplomacie

18.12.2023 (SITA.sk) - Štát pripravuje súbor opatrení na zlepšenie ekonomickej diplomacie. Po spoločnom rokovaní s predsedom Rady slovenských exportérov (RSE) Lukášom Parízekom o tom informoval štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Chovanec.

Obaja sa pritom zhodli, že rada môže byť významným článkom pri zefektívnení slovenskej ekonomickej diplomacie a prvkom pri rozvíjaní účasti slovenských podnikateľov na svetových trhoch.

Chovanec ocenil záujem RSE na rozvíjaní spoločných postupov v oblasti vývozu tovarov a služieb a podpore medzinárodnej spolupráce a zdôraznil, že rezort zahraničných vecí má v pláne zlepšiť fungovanie slovenskej ekonomickej diplomacie.

„Nerobíme to od stola, ale zaoberáme sa názormi relevantných firiem a spoločností. Bol by som rád, keby sa stretnutia, na ktorých budú prezentované požiadavky slovenských exportérov, uskutočňovali pravidelne," uviedol.


Rada slovenských exportérov je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať ich záujmy súkromného sektora v celospoločenskej diskusii. V súčasnosti má vyše 100 partnerov a členov zo všetkých segmentov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta.



Viac k témam: Ekonomická diplomacia, Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Opatrenia, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Zdroj: SITA.sk - Štát pripravuje súbor opatrení na zlepšenie ekonomickej diplomacie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.