Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Starších ľudí hľadajúcich prácu vlani na Slovensku pribudlo. O aké pozície majú najväčší záujem?

 Webnoviny  21. marec 2021  183  
Starších ľudí hľadajúcich prácu vlani na Slovensku pribudlo. O aké pozície majú najväčší záujem?

21.3.2021 (Webnoviny.sk) - Mnoho Slovákov si hľadá prácu aj vo vyššom veku. Ako vyplýva z údajov portálu Profesia.sk, vlaňajší rok priniesol 3 661 reakcií na ponuky práce od ľudí nad 62 rokov. Podiel starších kandidátov o prácu pritom jemne narástol.

Z celkového počtu uchádzačov v databáze životopisov tvoria ľudia nad 62 rokov 0,65 percenta. Je to najviac za posledných päť rokov.

Získanie práce je náročné


„Získanie nového pracovného uplatnenia je pre seniorov v porovnaní s mladšími ročníkmi náročné. V priemere platí, že čím vyšší vek, tým dlhšie trvá ľuďom hľadanie práce," konštatuje portál.

Negatívne postoje firiem spôsobujú napríklad príliš dlhé a neaktualizované životopisy.

Plný úväzok je najžiadanejší


Pre najstarších uchádzačov je podľa Profesia.sk stále najatraktívnejší plný úväzok. Uchádzači nad 62 rokov najviac hľadajú prácu v sektore doprava, špedícia a logistika.

Spomedzi konkrétnych pozícií ide o skladníkov, operátorov výroby, predavačov, robotníkov, pomocných pracovníkov a vodičov.

Viac k témam: seniori, trh práce, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Starších ľudí hľadajúcich prácu vlani na Slovensku pribudlo. O aké pozície majú najväčší záujem? © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.