Sobota, 29. jún 2024
Slnečno  18,9 °C
Mimoriadne správy

Spotify spustil novú funkciu, používateľom umožňuje zdieľať kontrolu nad prehrávanou hudbou

 Webnoviny  12. máj 2020  229  
Spotify spustil novú funkciu, používateľom umožňuje zdieľať kontrolu nad prehrávanou hudbou

12.5.2020 (Webnoviny.sk) - Služba Spotify spustila novú funkciu, ktorá umožňuje dvom a viacerým platiacim používateľom v rovnakom priestore zdieľať kontrolu nad prehrávanou hudbou. V rámci Group Session môžu účastníci v reálnom čase ovládať, čo sa prehráva, a tiež prispievať do spoločného skupinového playlistu. Funkcia je dostupná v aplikáciách pre mobily a tablety.

Pripojenie cez kód


Používatelia nájdu funkciu v sekcii pripojiť sa k zariadeniu, kde sa zobrazí špeciálny kód. Hostiteľ takejto session kód ukáže svojim hosťom, tí si ho prostredníctvom aplikácie naskenujú a tak sa k nej pripoja.

Všetci pripojení používatelia dokážu prostredníctvom ovládacích prvkov hudbu kontrolovať - pauzovať, preskakovať alebo vyberať skladby v playliste či vyberať vlastné pesničky, ktoré budú nasledovať. Zmeny, ktoré používatelia robia, sa okamžite ukazujú v zariadeniach ostatných účastníkov.

Funkcia podporuje až 100 používateľov naraz, zatiaľ je však obmedzená na ich prítomnosť v rovnakom priestore. Spotify plánuje novú funkciu naďalej vyvíjať.

Spoločný playlist už bol


Spotify už poskytuje používateľom niekoľko spôsobov, ako sa navzájom podeliť o obľúbenú hudbu. Môžu si napríklad zostaviť spoločný playlist, kde si môžu pridať, zmazať a reorganizovať skladby.

Platiaci používatelia, ktorí majú rodinný plán, zase môžu počúvať personalizovaný playlist, takzvaný Rodinný mix, ktorý kombinuje hudbu, ktorú všetci počúvajú. Ani jedna z možností však neumožňuje spoluprácu v reálnom čase.

Informácie pochádzajú z webstránok techcrunch.com a www.spotify.com.

Viac k témam: spotify
Zdroj: Webnoviny.sk - Spotify spustil novú funkciu, používateľom umožňuje zdieľať kontrolu nad prehrávanou hudbou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.