Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  15,5 °C
Mimoriadne správy

Spoločnostiam pomáha zavedenie virtuálnych sídiel podobne ako dobre platená reklama. Ako je to možné?

 Seocentrum  22. november 2023  215  
Spoločnostiam pomáha zavedenie virtuálnych sídiel podobne ako dobre platená reklama. Ako je to možné?

Spoločnosti s ručením obmedzeným i živnostníci si čoraz častejšie pri zakladaní volia virtuálne sídla ako bežné adresy. Aký majú k tomu dôvod a čím je využitie tejto služby výhodné?


Prestíž veľkých miest


Vo svete podnikania sa preferovanie spoločností u zákazníkov často odvíja od dobrej reklamy alebo zvučného mena. Ak sa váš biznis podľa spotrebiteľa nachádza vo veľkom a známom meste, je dosť možné, že si ho vyberie skôr ako obchod ponúkajúci podobné produkty či služby situovaný v malom meste. Z psychologického hľadiska na zákazníkov pozitívne pôsobia pojmy, ktoré už poznajú. Preto ak máte adresu sídla v Bratislave, Košiciach či Nitre, máte o pár bodov viac u potenciálnych zákazníkov.


Virtuálna adresa je stála


Firmy i živnostníci sa často sťahujú, a to v závislosti od ich potrieb, nárokov zákazníkov alebo aj cien prenájmu nehnuteľností. Avšak zmena sídla firmy nie je tak celkom jednoduchá záležitosť. Okrem toho, že pre jeho zmenu musí prebehnúť Valné zhromaždenie spoločnosti, je tiež potrebné požiadať o zmenu sídla v ORSR. Po zmene sídla v ORSR je potrebné danú zmenu nahlásiť na živnostenský úrad a tiež daňový úrad. Tento proces samozrejme vyžaduje nielen znalosti potrebných dokumentov, ale aj dostatok času. Finančné náklady vás vyjdú zhruba na 100 eur.


Pokiaľ sa chcete týmto procedúram vyhnúť, ušetriť čas a energiu, je vhodné zvoliť si virtuálne sídlo spoločnosti, ktoré sa nemení ani v prípade sťahovania firmy do iných priestorov. Stabilná adresa je navyše veľmi žiaduca pri tvorení mienky u zákazníkov. Ak sa firemné údaje menia príliš často môže vzniknúť dojem nestabilného miesta spoločnosti na trhu.


Obchodné stretnutia na profesionálnej úrovni


Aj menšie firmy môžu urobiť dieru do sveta, ak majú na to dobré prostriedky. Pokiaľ spoločnosť expanduje, časom budete potrebovať uskutočňovať čoraz viac obchodných stretnutí. Mítingy so zástupcami druhej strany v reštauráciách alebo kaviarňach neprináša také výsledky ako dobre zorganizované rokovanie v moderne vyzerajúcej a dobre vybavenej kancelárii.


Virtuálne sídla okrem iných benefitov ponúkajú možnosť usporiadať stretnutia v priestoroch ich kancelárií, ktoré sú na to určené. Nemusíte tak na rýchlo riešiť, kde sa s potenciálnymi partnermi stretnete. Nakoľko poskytovatelia virtuálnych sídiel disponujú kanceláriami po celom Slovensku, môžete si dokonca vybrať, či bude pre vás výhodnejšie usporiadať poradu v Bratislave, Nitre alebo Košiciach.


Svet podnikania sa riadi svojimi pravidlami, a niekedy je náročné sa v ňom pohybovať. Virtuálne sídla vám okrem ponuky príjmu a evidencie prichádzajúcej pošty ponúkajú množstvo pridaných hodnôt. Je už len na vás, či túto ponuku využijete.


Zdroj obrázka: Hadayeva Sviatlana/Shutterstock.com