Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Spoločnosť U.S. Steel plánuje rozšíriť skládku nebezpečného odpadu

 Webnoviny   6. október 2020  238  
Spoločnosť U.S. Steel plánuje rozšíriť skládku nebezpečného odpadu

6.10.2020 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť U. S. Steel Košice (USSK) plánuje rozšírenie novej skládky nebezpečného odpadu a taktiež zvýšenie kapacity skládky nie nebezpečných odpadov. Spoločnosť o tom informovala v zámere, ktorý predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie EIA.

Nová skládka nebezpečných odpadov sa v piatej etape rozšíri o takmer 48-tisíc metrov štvorcových a po ukončení výstavby bude zaberať plochu takmer 97-tisíc metrov štvorcových. Celkový objem telesa skládky dosiahne po ukončení piatej etapy viac ako 1,4 milióna metrov kubických.

Spoločnosť taktiež plánuje zvýšenie kapacity skládky nie nebezpečných odpadov o 613-tisíc metrov kubických na celkový objem viac ako 2,5 milióna metrov kubických a plocha sa v piatej etape zväčší o viac ako 16-tisíc metrov štvorcových. Zámer predpokladá priemernú produkciu nie nebezpečných odpadov na približne 590-tisíc ton ročne.

Predpokladaný termín zahájenia výstavby je pri oboch skládkach plánovaný na marec 2023 s ukončením výstavby v septembri toho istého roku. Užívateľom obidvoch skládok odpadov bude podľa zámeru spoločnosť U. S. Steel Košice.

Viac k témam: nebezpečný odpad, skládka odpadu
Zdroj: Webnoviny.sk - Spoločnosť U.S. Steel plánuje rozšíriť skládku nebezpečného odpadu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.