Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Spoločnosť Nike plánuje ukončiť predaj cez Amazon, chce úplnú kontrolu nad značkou

 Webnoviny  14. november 2019  342  
Spoločnosť Nike plánuje ukončiť predaj cez Amazon, chce úplnú kontrolu nad značkou

14.11.2019 (Webnoviny.sk) - Americký výrobca športovej obuvi a odevov Nike chystá ukončenie predaja prostredníctvom spoločnosti Amazon, aby sa mohol sústrediť na priamy predaj zákazníkom. Spoločnosť Nike uviedla, že bude pokračovať v investíciách do "osobitných" partnerstiev s inými maloobchodníkmi a platformami. Podľa agentúry Bloomberg internetový predajca Amazon sa na tento krok pripravoval a dohodol sa s tretími predajcami produktov Nike, takže tovary tejto firmy zostávajú na stránke Amazon k dispozícii. Informuje o tom portál bbc.com.

Podľa analytikov krok firmy Nike je znakom, že sa snaží o kontrolu svojej značky. "Ide o to, že Nike chce úplnú kontrolu nad svojou značkou," uviedla Maureen Hintonová, riaditeľka výskumu maloobchodu v poradenskej spoločnosti Global Data.

Viac k témam: predaj
Zdroj: Webnoviny.sk - Spoločnosť Nike plánuje ukončiť predaj cez Amazon, chce úplnú kontrolu nad značkou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.