Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Spoločnosť Coca-Cola na Slovensku a v Česku má novú riaditeľku, Gawlowski odíde do Švajčiarska

 Webnoviny  11. júl 2017  84  
Spoločnosť Coca-Cola na Slovensku a v Česku má novú riaditeľku, Gawlowski odíde do Švajčiarska
Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má od júla novú generálnu riaditeľku. Do vedenia firmy nastúpila Maria Anargyrou-Nikolić, ktorá doteraz pracovala ako generálna riaditeľka Coca-Cola HBC pre oblasť Chorvátska, Slovinska a Bosny a Hercegoviny.

Vystriedala tak podľa zverejnených informácií doterajšieho generálneho riaditeľa Tomáša Gawlowskeho, ktorý zo spoločnosti odchádza.

„Za riadenie českej a slovenskej časti spoločnosti Coca-Cola HBC cítim veľkú zodpovednosť. Napriamo zamestnávame takmer tisíc zamestnancov a ďalšie tisíce pracovných miest vytvárame nepriamo u našich zákazníkov a dodávateľov,“ povedala Maria Anargyrou-Nikolić.

"Zároveň by som chcela, aby Coca-Cola HBC Česko a Slovensko bola vnímaná ako spoločensky zodpovedná spoločnosť a naše podnikanie tak bolo dlhodobo udržateľné,“ dodala.

Gawlowski sa vráti do Švajčiarska


Maria Anargyrou-Nikolić pracovala v skupine Coca-Cola HBC od roku 2010 ako marketingová riaditeľka pre Srbsko a Čiernu Horu, o tri roky neskôr sa stala obchodnou riaditeľkou. Od roku 2015 pracovala ako generálna riaditeľka pre oblasť Chorvátska, Slovinska a Bosny a Hercegoviny.

Doterajší generálny riaditeľ Tomáš Gawlowski sa rozhodol po viac ako 25 rokoch opustiť skupinu Coca-Cola HBC a vrátiť sa naspäť do Švajčiarska, kde žije.

Pobočky spoločnosti sa zlúčili v apríli


Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko je členom skupiny Coca-Cola Hellenic, ktorá pôsobí v 28 krajinách Európy, Ázie a Afriky. Je výrobcom a predajcom komplexného portfólia nealkoholických nápojov, vyrába, distribuuje a predáva sýtené nealkoholické nápoje Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Kinley, minerálky Bonaqua či džúsy a ovocné nápoje Cappy.

Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko pôsobí na českom trhu od roku 1991, na Slovensku od roku 1993. Pobočky sa zlúčili v apríli 2017.



Viac k témam: Coca-Cola Hellenic, ekonomika
Zdroj: Webnoviny.sk - Spoločnosť Coca-Cola na Slovensku a v Česku má novú riaditeľku, Gawlowski odíde do Švajčiarska © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.