Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Francúzsko môže odstaviť až 17 jadrových reaktorov, do roku 2040 zastavia predaj benzínových áut

 Webnoviny  11. júl 2017  68  
Francúzsko môže odstaviť až 17 jadrových reaktorov, do roku 2040 zastavia predaj benzínových áut

PARÍŽ 11. júla (WebNoviny.sk) - Francúzsko môže v úsilí o zníženie závislosti na jadrovej energii odstaviť až 17 nukleárnych reaktorov. Vyhlásil to v pondelok minister životného prostredia Nicolas Hulot.

Ako uviedol pre rozhlasovú stanicu RTL, Paríž ešte nemá definitívny plán, "určitý počet“ z 58 aktívnych reaktorov sa však zatvorí.

Odporúčame:
OSN schválila zákaz jadrových zbraní, deväť štátov je proti dohode

Hulot, ktorý predložil ambiciózny plán zmien energetickej politiky v šiestej najväčšej svetovej ekonomike, minulý týždeň vyhlásil, že podiel elektriny vyrobenej z jadra krajina do roku 2025 ohraničí na maximálne 50 %.

Minister tiež uviedol, že v záujme zníženia závislosti na fosílnych palivách sa do roku 2040 vo Francúzsku zastavia predaje áut s benzínovými a naftovými motormi.



Viac k témam: atómová elektráreň, autá, Francúzsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Francúzsko môže odstaviť až 17 jadrových reaktorov, do roku 2040 zastavia predaj benzínových áut © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.