Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

Spoločnosť Boeing nedostala po druhej havárii lietadla žiadnu objednávku na stroj 737 Max

 Webnoviny  10. apríl 2019  300  
Spoločnosť Boeing nedostala po druhej havárii lietadla žiadnu objednávku na stroj 737 Max

CHICAGO 10. apríla (WebNoviny.sk) - Americký výrobca lietadiel Boeing v marci nedostal nijaké objednávky na stroje 737 Max po druhej tragickej havárii tohto typu stroja v priebehu piatich mesiacov.

Dodávky dokončených lietadiel Max prudko oslabili, a to na 11 strojov z februárovej úrovne 26. Boeing totiž dodávky lietadiel 737 Max prerušil v polovici marca po tom, ako regulátori vo svete prikázali pozastaviť prevádzku týchto strojov.

Mnohí analytici sú však presvedčení, že dodávky Boeingov budú iba omeškané a nie úplne zrušené. Zatiaľ trh a zákazníci Boeingu stoja za spoločnosťou.

Boeing neinformoval, že by stratil nejaké objednávky, hoci indonézsky letecký prepravca Garuda uviedol, že zruší objednávku 49 strojov Max. Hodnota akcií Boeingu v utorok klesla o 1,5 percenta na 369,04 USD za kus.

(1 EUR = 1,1277 USD)

Viac k témam: Boeing, Boeing 737 MAX, Havária Boeingu Ethiopian Airlines (let ET302)
Zdroj: Webnoviny.sk - Spoločnosť Boeing nedostala po druhej havárii lietadla žiadnu objednávku na stroj 737 Max © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.