Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie pre odklad splatnosti poistného za január

 Webnoviny  29. január 2021  256  
Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie pre odklad splatnosti poistného za január

29.1.2021 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa zverejnila formulár čestného vyhlásenia, ktorým zamestnávatelia a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) môžu žiadať o odklad splatnosti poistného za január tohto roka. Lehota splatnosti sa im predĺži do 30. júna 2021. Záujemcom o odklad poistného Sociálna poisťovňa odporúča, aby čestné vyhlásenie zaslali do poisťovne čo najskôr, najlepšie pred splatnosťou ich poistného vo februári tohto roka.

Odložiť si splatnosť poistného môžu zamestnávatelia a SZČO, ktorí vykazujú pokles čistého obratu alebo pokles príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti o 40 percent a viac. Predĺženie lehoty na zaplatenie poistného za január toho roka platí pre povinne poistenú SZČO a pre zamestnávateľa len za časť poistného za zamestnávateľa. Poistné za zamestnanca tak zamestnávateľ musí zaplatiť v riadnej lehote splatnosti poistného.

Sociálna poisťovňa odporúča využiť elektronický formulár čestného vyhlásenia, ktorý zabezpečí rýchlu spätnú väzbu o zapracovaní predĺženej splatnosti poistného. "V nevyhnutnom prípade je možné využiť aj listinnú podobu formuláru, ktorú treba doručiť príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne," uviedla poisťovňa v tlačovej správe.

Viac k témam: odklad splátok, sociálne odvody
Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie pre odklad splatnosti poistného za január © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.