Piatok, 17. máj 2024
Oblačno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Sociálna poisťovňa vyriešila technické problémy, odporúčajú aj iné spôsoby odovzdania výkazov

 Webnoviny  28. február 2018  212  
Sociálna poisťovňa vyriešila technické problémy, odporúčajú aj iné spôsoby odovzdania výkazov

BRATISLAVA 28. februára (WebNoviny.sk) - Problémy, ktoré v utorok avizovala Sociálna poisťovňa (SP) pri nasadení novej verzie dizajnu elektronických služieb, boli odstránené.

"Systém je funkčný a zamestnávatelia ho už teraz môžu v plnej miere využívať. Individuálne problémy pri práci s elektronickými službami treba nahlásiť štandardnou formou prostredníctvom kontaktného formulára na tejto adrese," uviedol hovorca SP Peter Višváder. Zavedenie nového dizajnu elektronických služieb podľa neho súvisí s modernizáciou systému a komfortnejším využívaním týchto služieb užívateľmi.

Technické problémy užívateľov


SP v utorok informovala o tom, že pri nasadení novej verzie dizajnu elektronických služieb sa vyskytli technické problémy spojené s prihlásením sa užívateľov z externého prostredia.

"Problém sa v praxi prejavuje tak, že časti užívateľov sa okrem iného nepodarí prihlásiť do tejto služby na prvýkrát, ale až po niekoľkonásobných opakovaných pokusoch," uviedol v utorok hovorca SP Peter Višváder. Poisťovňa podľa neho v týchto dňoch prijala niekoľko desiatok tisíc elektronických mesačných výkazov a registračných listov, ale zjavne nie od všetkých, ktorí túto povinnosť majú.

Alternatívne spôsoby odvzdania výkazov


"Vzhľadom na to, že v týchto dňoch sa očakáva na tieto služby a vstup do nich najväčší nápor, odporúčame využiť alternatívne spôsoby odovzdania výkazov, a to zaslanie mailom na adresu pobočky, resp. odovzdaním mesačných výkazov a registračných listov aj v papierovej podobe v príslušnej pobočke osobne," povedal v utorok Višváder.

Odporúčame:
Sociálna poisťovňa eviduje najväčší záujem nielen o poistenie v nezamestnanosti

Na prístup do elektronických služieb odporúčal primárne používať domovskú stránku, a nie cez staršie, predtým uložené linky.

Podnikatelia ako zamestnávatelia využívajú elektronické služby na elektronické odovzdanie mesačných výkazov svojich zamestnancov za uplynulý mesiac a registračných listov svojich zamestnancov pre budúce obdobie.

Viac k témam: Sociálna poisťovňa, zamestnávateľ
Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa vyriešila technické problémy, odporúčajú aj iné spôsoby odovzdania výkazov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.