Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sociálna poisťovňa rozposlala tisícky upozornení, zamestnávatelia ešte stále nedoručili májové výkazy

 Webnoviny  30. júl 2020  299  
Sociálna poisťovňa rozposlala tisícky upozornení, zamestnávatelia ešte stále nedoručili májové výkazy

30.7.2020 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa (SP) upozornila v júli prostredníctvom esemesiek a e-mailov 6 352 zamestnávateľov na neodovzdané povinné mesačné výkazy za zamestnancov. Išlo o výkazy za máj tohto roka.

"Na základe upozornenia 743 zamestnávateľov dodatočne zaslalo mesačný výkaz poistného, čo je takmer 12-percentná úspešnosť informačnej akcie," informovala Sociálna poisťovňa v tlačovej správe.

Na povinnosti vykazovať poistné sa podľa poisťovne nič nezmenilo ani v čase koronakrízy. Zamestnávatelia sú povinní vykazovať poistné aj za mesiac, v ktorom ho majú odložené alebo odpustené. Poistné sa naďalej vykazuje v zákonom stanovených termínoch, v rovnakej štruktúre a forme.

Zachovaný zostáva aj spôsob vykazovania, čiže zamestnávateľ vykazuje poistné za zamestnávateľa i za zamestnanca. Ak by aj zamestnávateľ mal odložené alebo odpustené poistné za časť zamestnávateľa, nevykazuje nulové poistné, keďže za zamestnanca je povinný naďalej poistné uhrádzať.

Viac k témam: odvod z poistného, sociálne odvody, upozornenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa rozposlala tisícky upozornení, zamestnávatelia ešte stále nedoručili májové výkazy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.