Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

SNS chce pomôcť cestovnému ruchu, navrhne zníženie DPH na ubytovacie služby

 Webnoviny  28. júl 2018  313  
SNS chce pomôcť cestovnému ruchu, navrhne zníženie DPH na ubytovacie služby

BRATISLAVA 28. júla (WebNoviny.sk) - Slovenská národná strana (SNS) chce pomôcť rozvoju cestovného ruchu na Slovensku znížením DPH na ubytovacie služby k 1. januáru 2019.

Ako sa uvádza v tlačovej správe národniarov, ktorú agentúre SITA poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová, pôjde o systémový návrh na rozvoj regiónov v prospech sociálno-trhového hospodárstva. „Tri percentá HDP v podobe cestovného ruchu v našom štáte sú veľmi málo. Autá sa u nás nebudú vyrábať donekonečna, preto navrhujeme zníženie DPH na 10 percent na ubytovanie ako jeden z prvých krokov,“ cituje tlačová správa predsedu SNS Andreja Danka.

Podporí sa rozvoj v mikroregiónoch


Slovensko podľa národniarov v súčasnosti patrí do úplnej menšiny štátov Európskej únie, ktoré vôbec takúto možnosť nevyužívajú. Takmer všetky štáty v EÚ už podobné nástroje podpory domáceho cestovného ruchu majú a profitujú z nich.

Podporí sa tak rozvoj v mikroregiónoch, zvýši sa zamestnanosť, bude to opäť systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva, rovnako sa zvýši prínos pre územné samosprávy,“ argumentuje šéf SNS s tým, že Slovensko by sa tak prezentovalo ako krajina, kde sa oplatí dovolenkovať. Má očarujúcu prírodu, liečivé pramene a ďalšie lákadlá pre turistov.

Analýza zníženia dane z príjmu


Predseda národniarov na závere dodáva, že „medzi výrazné ekonomické výhody, ktoré sa SNS už podarilo presadiť, patria zrušené daňové licencie, zrýchlené odpisovanie investícií v kúpeľníctve na šesť rokov a vyššie paušálne výdavky pre živnostníkov“.

SNS taktiež pripravuje analýzu, „ako v blízkej budúcnosti znížiť daň z príjmu na optimálnych 15 percent“. Andrej Danko verí, že presvedčia koaličných partnerov o tom, „že nižšie dane sú jediná cesta pre ekonomiku Slovenska“.

Viac k témam: cestovný ruch, DPH daň z pridanej hodnoty, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk - SNS chce pomôcť cestovnému ruchu, navrhne zníženie DPH na ubytovacie služby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.