Utorok, 14. máj 2024
Slnečno  18 °C
Mimoriadne správy

Slovenskí poľnohospodári sa spoja do iniciatívy, ministerke Matečnej predstavia Košickú výzvu

 Webnoviny  24. apríl 2018  225  
Slovenskí poľnohospodári sa spoja do iniciatívy, ministerke Matečnej predstavia Košickú výzvu

BRATISLAVA 24. apríla (WebNoviny.sk) - Poľnohospodári z regiónov a oblastí východ, Spiš, Orava, Horehronie, Považie, Rajec, Záhorie, západ, juh a stred Slovenska sa spolu s desiatkami organizácií pôsobiacich v oblasti pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na svojom celoslovenskom stretnutí dohodli, že vytvoria neformálnu Iniciatívu poľnohospodárov. Informovala o tom prezidentka Vidieckej platformy Lucia Gallová.

Ako priblížila, v rámci Iniciatívy poľnohospodárov predstavia ministerke pôdohospodárstva na stretnutí v Košiciach vo štvrtok 26. apríla znenie takzvanej Košickej výzvy, ktorej súčasťou sú aj požiadavky a návrhy na systémové zmeny v oblasti pôdohospodárstva, najmä v oblastiach pôdy, aktuálnych škandálov a dotačných mechanizmov.

Odporúčame:
Poľnohospodárom sa pozdáva Pellegriniho návrh na sprehľadnenie systému poberania agrodotácií

"Iniciatíva poľnohospodárov zároveň podporuje vyhlásenie spojenej iniciatívy Chceme vidieť zmenu politickej kultúry a pripája sa k podpísaným občianskym iniciatívam," uzavrela Gallová.

Viac k témam: Gabriela Matečná, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, poľnohospodárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenskí poľnohospodári sa spoja do iniciatívy, ministerke Matečnej predstavia Košickú výzvu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.