Nedeľa, 26. máj 2024
Zamračené  13,4 °C
Mimoriadne správy

Slovenská pošta plánuje dať na rekreáciu zamestnancov tri milióny eur

 Webnoviny   8. máj 2019  462  
Slovenská pošta plánuje dať na rekreáciu zamestnancov tri milióny eur

BRATISLAVA 8. mája (WebNoviny.sk) - Slovenská pošta predpokladá v tomto roku poskytnúť svojim zamestnancom príspevok na rekreáciu v objeme tri milióny eur.

Nárok na uhradenie časti nákladov na domácu dovolenku podľa štátnej poštovej spoločnosti má 10 500 jej zamestnancov, teda 79 percent z celkového počtu 13 230 pracovníkov. Rekreačný príspevok podľa informácií, ktoré spoločnosť poskytla agentúre SITA, nebude na úkor iných benefitov v rámci sociálnej politiky, vrátane ďalších výhod vyplývajúcich z podnikovej kolektívnej zmluvy.

"Záujem zamestnancov Slovenskej pošty o rekreačné poukazy postupne rastie. Od začiatku roka uhradila Slovenská pošta príspevok na rekreáciu 365 zamestnancom v celkovej hodnote 53 413 eur bez dane z pridanej hodnoty. Očakávame, že v ďalších mesiacoch počet predložených žiadostí o príspevok narastie viacnásobne," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Spokojnosť a zdravie zamestnancov


Poskytovanie príspevku na rekreáciu, zavedeného začiatkom tohto roka, považuje Slovenská pošta ako zamestnávateľ za jeden z benefitov, ktorým investuje do spokojnosti a zdravia svojich zamestnancov.

"Z hľadiska zákona je nevyhnutné, aby zamestnanec v požiadavke o príspevok na rekreáciu predložil všetky potrebné doklady. Oddelenie ľudských zdrojov Slovenskej pošty pripravilo pre zamestnancov návod, ako správne požiadať o príspevok na rekreáciu," priblížila Rovenská.

"Ojedinele sú prípady, v ktorých zamestnanci predkladajú nedostatočné účtovné doklady, ktoré im poskytli ubytovatelia, čo je dôvodom opakujúcej sa komunikácie so zamestnancom a predlžovania procesu priznania príspevku na rekreáciu," upozornila hovorkyňa Slovenskej pošty.

Projekt stratégie Pošta 2020


Slovenská pošta v rámci projektu stratégie Pošta 2020, zavedeného na jeseň 2018, pripravila opatrenia na zefektívnenie procesov a modernizáciu služieb pre ľudí. Jednou z priorít je aj spokojnosť zamestnancov a konkurencieschopnosť spoločnosti na trhu práce.

"V súvislosti s tým Slovenská pošta zvýšila od januára 2019 základné mzdy zamestnancov v priemere o sedem percent a tiež zabezpečuje financovanie rekreačných poukazov. Celkovo tak Slovenská pošta prerozdelí zamestnancom v roku 2019 o trinásť miliónov eur viac, z ktorých tri milióny eur tvoria predpokladané náklady na poskytovanie rekreačných poukazov," dodala pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Nárok na rekreačný príspevok, resp. poukaz majú pracovníci v spoločnostiach a organizáciách s 50 a viac zamestnancami, ak o preplatenie časti nákladov na ubytovanie na Slovensku požiadajú a u aktuálneho zamestnávateľa pracujú minimálne dva roky. Z oprávnených výdavkov do päťsto eur ročne zamestnávatelia preplatia 55 percent sumy, maximálne 275 eur, a zamestnanci zvyšných 45 percent, teda 225 eur.

Viac k témam: rekreačné poukazy, Slovenská pošta
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská pošta plánuje dať na rekreáciu zamestnancov tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.