Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Slovenská pošta bude odoberať plyn od štátnych plynární, kritériom výberového konania bola cena

 Webnoviny  26. marec 2018  326  
Slovenská pošta bude odoberať plyn od štátnych plynární, kritériom výberového konania bola cena

BRATISLAVA 26. marca (WebNoviny.sk) - Slovenská pošta sa bude v otázke dodávok zemného plynu spoliehať na Slovenský plynárenský priemysel (SPP).

V tendri boli úspešné dve spoločnosti


Ten zabezpečí v rokoch 2018 až 2020 pre všetky pošty na Slovensku dodávku plynu v kategórii maloodber a stredný odber vrátane doplnkových služieb, ako je komunikácia s prevádzkovateľom prepravnej siete a tiež spoločnosťou zabezpečujúcou distribúciu plynu. SPP za to zinkasuje takmer 3,9 milióna eur.

Odporúčame:
Slováci mohli vďaka teplej zime ušetriť desiatky eur

Štátny podnik bol úspešný v tendri, do ktorého sa prihlásili dve spoločnosti. Vďaka výberovému konaniu Slovenská pošta ušetrila, keďže predpokladala, že celková hodnota zákazky bude až 6,75 milióna eur. Práve ponúknutá cena bola hlavným a jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk.

Ministerstvo je jediným akcionárom


Slovenská pošta je poskytovateľ komunikačných, distribučných a platobných služieb na domácom trhu s vytvorenými logistickými podmienkami na podnikanie v strednej a vo východnej Európe. Prevádzkuje viac ako 1 500 pôšt. Jediným akcionárom je štát zastúpený ministerstvom dopravy a výstavby.

Slovenský plynárenský priemysel je najväčším dodávateľom energií na Slovensku. Celkovo využíva dodávky energií a ďalšie energetické služby SPP viac ako 1,3 milióna zákazníkov. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.

Viac k témam: Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Ministerstvo hospodárstva SR, plyn, Slovenská pošta, SPP Slovenský plynárenský priemysel
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská pošta bude odoberať plyn od štátnych plynární, kritériom výberového konania bola cena © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.