Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  13,5 °C
Mimoriadne správy

Slovenská aliancia moderného obchodu má nového člena, slovenský reťazec potravín Terno

 Webnoviny  14. apríl 2018  362  
Slovenská aliancia moderného obchodu má nového člena, slovenský reťazec potravín Terno

BRATISLAVA 13. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) má nového člena. V apríli tohto roka do aliancie vstúpila spoločnosť Terno real estate, ktorá prevádzkuje sieť obchodov Terno, Moja Samoška a Kraj.

Ide tak o prvý slovenský potravinový reťazec, ktorý do aliancie vstúpil. Pridal sa k zahraničným spoločnostiam Billa, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, Tesco a Metro. Aliancia tak momentálne reprezentuje obchodné reťazce, ktoré zamestnávajú takmer 30 tis. ľudí v 726 maloobchodných a šiestich veľkoobchodných prevádzkach.

Odporúčame:
Spoločnosť Palma zvýšila tržby o viac ako päť percent a plánuje rozšíriť sortiment výrobkov

"Vstup prvého zástupcu slovenských obchodníkov medzi našich členov vnímame ako signál, že na slovenskom maloobchodnom trhu je veľká potreba spájania síl pri jeho rozvoji a pri zastupovaní záujmov obchodníkov aj spotrebiteľov," uviedla predsedníčka SAMO Katarína Fašiangová.

Terno má silnú sieť predajní hlavne v Bratislave. V budúcnosti sa však chce sústrediť aj na regióny mimo hlavného mesta. "Zameriavame sa na modernizáciu a prestavby menších predajní v blízkosti domovov zákazníkov pod značkou Terno," uviedol generálny riaditeľ firmy Stanislav Čajka.

Doplnil, že začiatkom marca predstavili nový koncept predajní s názvom Kraj. Sieť Terno by sa po svojom vstupe do asociácie SAMO mala zapojiť aj do systému duálneho vzdelávania.

Viac k témam: Billa, kraj, Moja Samoška, SAMO Slovenská aliancia moderného obchodu, Terno, Terno real estate
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská aliancia moderného obchodu má nového člena, slovenský reťazec potravín Terno © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.