Nedeľa, 2. jún 2024
Mimoriadne správy

Slováci sa už môžu dostať k hygienickým balíčkom, dostanú ich len v niektorých nemocniciach

 Webnoviny   2. október 2018  315  
Slováci sa už môžu dostať k hygienickým balíčkom, dostanú ich len v niektorých nemocniciach

BRATISLAVA 2. októbra (WebNoviny.sk) - Pacienti hospitalizovaní vo fakultných nemocniciach v Trenčíne, Trnave, Žiline, v detských fakultných nemocniciach v Banskej Bystrici a Košiciach, ale aj v nemocnici v Poprade majú od začiatku týždňa k dispozícii hygienické balíčky. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo svoje tlačovej správe.

MZ obstaralo celkovo 136 940 hygienických balíčkov. Postupne ich začne pacientom rozdeľovať do všetkých 13 nemocníc v pôsobnosti rezortu.

[xml_related id="1288682" style="media" /]

„Snažíme sa neustále zlepšovať podmienky v našich nemocniciach a aj tento krok prispeje k zvýšeniu komfortu pre pacientov, ktorí idú na plánovaný zákrok alebo si ich hospitalizáciu vyžiada náhle zhoršenie zdravotného stavu,“ uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Každý balíček obsahuje toaletný papier, dentálny set (zubná pasta + zubná kefka), sprchový šampón, mydlo a hygienické servítky. Rezort zdravotníctva aktuálne realizuje druhé verejné obstarávanie na hygienické balíčky, ktoré nemocnice dostanú postupne v rokoch 2019 až 2020. Má ísť o viac ako 900 tisíc kusov.

Viac k témam: Andrea Kalavská, hygienický balíček, Ministerstvo zdravotníctva SR, nemocnica, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci sa už môžu dostať k hygienickým balíčkom, dostanú ich len v niektorých nemocniciach © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.