Streda, 26. jún 2024
Slnečno  24 °C
Mimoriadne správy

Slováci majú poslednú možnosť odovzdať daňové priznanie, úrady očakávajú najväčší nápor daňovníkov

 Webnoviny   3. apríl 2018  347  
Slováci majú poslednú možnosť odovzdať daňové priznanie, úrady očakávajú najväčší nápor daňovníkov

BRATISLAVA 3. apríla (WebNoviny.sk) - Finančná správa evidovala v utorok ráno odovzdaných zhruba 75 % daňových priznaní k dani z príjmu za minulý rok, ktorých riadny termín podania a zaplatenia dane vyprší práve v utorok 3. apríla.

Kvôli končiacemu sa termínu daňové úrady predĺžili v utorok 3. apríla úradné hodiny aj fungovanie call centra. Odovzdať daňové priznanie môžu daňovníci okrem daňových úradov aj na viac ako 40 dodatočných miestach a v Bratislave aj v mobilných kanceláriách.

Celkovo finančná správa evidovala v utorok ráno vyše 302-tis. podaných daňových priznaní fyzických osôb typu A, takmer 275-tis. podaných priznaní fyzických osôb typu B a bezmála 125-tis. podaných daňových priznaní k dani z príjmov právnických osôb.

Odporúčame:
Aktualizované: Daňové priznanie sa dá podať iba do utorka a Finančnej správe nefungovali e-služby

Predstavovalo to zhruba 70 % očakávaného počtu daňových priznaní typu A, 68 % daňových priznaní typu B a 84 % daňových priznaní k dani z príjmu právnických osôb.

Práve posledný deň riadneho termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane z príjmu však finančná správa očakáva tradične najväčší nápor. Daňové úrady sú preto otvorené v zmenených úradných hodinách do siedmej hodiny večer a call centrum finančnej správy bude k dispozícii až do polnoci. Rovnako možnosť odloženia daňového priznania môžu daňovníci využiť iba do polnoci 3. apríla. Využiť už na to musia nové predpísané tlačivo.

Viac k témam: daň z príjmov, daňové priznanie, daňový úrad, Finančná správa SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci majú poslednú možnosť odovzdať daňové priznanie, úrady očakávajú najväčší nápor daňovníkov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.