Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

SaS sa zdrží hlasovania pri skrátenom konaní k rozpočtu, nedohodla sa s Matovičom

 Webnoviny  26. máj 2021  181  
SaS sa zdrží hlasovania pri skrátenom konaní k rozpočtu, nedohodla sa s Matovičom

26.5.2021 (Webnoviny.sk) - Pri skrátenom konaní k novele zákona o štátnom rozpočte sa poslanci za stranu SaS zdržia hlasovania. Po rokovaní vlády to povedal minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Zároveň potvrdil, že zvyšní koaliční partneri budú hlasovať za.

Novelou zákona o štátnom rozpočte sa majú navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 mld. eur. „Medzičasom to stúplo na 3,7 mld. eur,“ skonštatoval Sulík s tým, že viacero položiek považuje strana SaS za nadhodnotené. „Takto sa k štátnemu rozpočtu nesmie pristupovať,“ povedal Sulík.

Zástupcovia strany SaS na pondelkovej koaličnej rade podľa jeho slov navrhli zníženie výdavkov o jednu miliardu, teda z plánovanej sumy 3,7 mld. eur na 2,7 mld. eur, čo je podľa neho kompromisné riešenie. Avšak podľa Sulíka sa nedohodli s ministrom financií Igorom Matovičom.

„Čo ma prekvapuje, lebo on je ten, čo ide po znižovaní výdavkov,“ hovorí Sulík. Dodal, že súhlasia s navýšením výdavkov štátneho rozpočtu, pretože druhá vlna pandémie je rozsiahla, avšak iba v nevyhnutnom rozsahu a sumu 3,7 mld. eur nepovažujú za nevyhnutný rozsah.

Viac k témam: rozpočet, štátny rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk - SaS sa zdrží hlasovania pri skrátenom konaní k rozpočtu, nedohodla sa s Matovičom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.