Sobota, 4. máj 2024
Malá oblačnosť  9,5 °C
Mimoriadne správy

Ryanair preberie časť leteckej spoločnosti LaudaMotion, svoj podiel plánuje zvýšiť

 Webnoviny  20. marec 2018  343  
Ryanair preberie časť leteckej spoločnosti LaudaMotion, svoj podiel plánuje zvýšiť

BERLÍN 20. marca (WebNoviny.sk) - Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair preberajú 24,9-percentný podiel v rakúskom leteckom prepravcovi LaudaMotion, ktorý je nástupcom firmy Niki.

Spoločnosť Niki bola dcérou zbankrotovanej firmy Air Berlin. Zakladateľ spoločnosti Niki, bývalý pretekár Formuly 1 Niki Lauda, ju však od Air Berlin spätne odkúpil. Ryanair v utorok informoval, že plánuje svoj podiel v LaudaMotion "čo najskôr" zvýšiť na 75 percent, ale musí s tým súhlasiť Európska únia.

Odporúčame:
Ryanair bude lietať aj do Turecka, nové linky spustia z Dublinu aj z Bratislavy

Cena celého podielu v rakúskej leteckej firme bude podľa spoločnosti Ryanair necelých 50 mil. eur. Ryanair však predpokladá, že do firmy LaudaMotion investuje ďalších 50 mil. eur.

LaudaMotion plánuje prevádzkovať pravidelné a charterové lety z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska prevažne do destinácií v Stredomorí.

Viac k témam: Laudamotion, letecká doprava, Ryanair
Zdroj: Webnoviny.sk - Ryanair preberie časť leteckej spoločnosti LaudaMotion, svoj podiel plánuje zvýšiť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.