Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ryanair čaká pre nespokojnosť palubného personálu ďalší štrajk, prepravca ho označil za zbytočný

 Webnoviny  25. september 2018  248  
Ryanair čaká pre nespokojnosť palubného personálu ďalší štrajk, prepravca ho označil za zbytočný

DUBLIN 25. septembra (WebNoviny.sk) - Írska nízkonákladová spoločnosť ruší 190 piatkových letov pre štrajk časti palubných zamestnancov v Španielsku, Belgicku, Holandsku, Portugalsku, Taliansku a Nemecku.

Spoločnosť o tom informovala v správe, ktorú zverejnila v utorok. Uviedla, že všetci dotknutí zákazníci dostali emaily a sms správy, ktoré ich informovali o zrušení ich letov. Ryanair sa ospravedlnil približne 30 tis. zákazníkom, ktorých sa pravdepodobne štrajk dotkne. Dodal, že viac ako 90 percent z 2 400 letov a zo 450 tis. zákazníkov sa piatkový štrajk nedotkne.

Odporúčame:
Zamestnanci Ryanairu budú štrajkovať v piatich krajinách, v Nemecku už zrušili vyše sto letov

Letecký prepravca označil piatkový štrajk za zbytočný. "Ryanair v posledných týždňoch dosiahol významný pokrok v rámci vyjednávaní s odborármi, ku ktorým patria dohody s pilotmi a palubným personálom v Írsku, Veľkej Británii, Taliansku a Nemecku. V uplynulých dvoch týždňoch Ryanair napísal odborovým zväzom pilotov v Belgicku, Holandsku, Španielsku, Portugalku a Nemecku, aby ich pozval na vyrokovanie podobných zmlúv, ako je zmluva dosiahnutá so zväzom FORSA v Írsku pre pilotov aj palubný personál," uviedla firma vo vyhlásení.

Vlani Ryanair zrušil stovky letov pre problémy s pracovným rozvrhom pilotov a ďalšie lety firma pre štrajky zrušila počas tohtoročného leta. Piloti nízkonákladovej leteckej spoločnosti boli s vedením firmy v spore pre pracovné podmienky, presuny medzi základňami a dovolenky.

Viac k témam: letecká doprava, Ryanair, štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk - Ryanair čaká pre nespokojnosť palubného personálu ďalší štrajk, prepravca ho označil za zbytočný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.