Sobota, 18. máj 2024
Väčšinou jasno  13,6 °C
Mimoriadne správy

Rusko chystá odvetu za ekonomické sankcie od USA, export titánu pre lietadlá Boeing je ohrozený

 Webnoviny  13. apríl 2018  325  
Rusko chystá odvetu za ekonomické sankcie od USA, export titánu pre lietadlá Boeing je ohrozený

MOSKVA 13. apríla (WebNoviny.sk) - Ruskí poslanci predložili návrh zákona, ktorý by mohol zmraziť dôležitý export do USA.

Návrh zákona, ktorý poslanci predložili v reakcii na nové kolo amerických sankcií voči Moskve, ráta s rozsiahlymi obmedzeniami pre americké firmy v Rusku. Súčasťou je aj návrh zákazu alebo obmedzenia vývozu titánu, ktorý je nevyhnutný pre amerického výrobcu lietadiel Boeing.

Odporúčame:
Rubeľ naďalej oslabuje, môžu za to nové americké sankcie proti Rusku

Predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin ruským tlačovým agentúram povedal, že o návrhu zákona by sa mohlo hlasovať na budúci týždeň. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov sa však pred novinármi vyjadril, že Kremeľ sa s návrhom zákona ešte len musí oboznámiť.

Viac k témam: Boeing, Rusko, sankcie proti Rusku, titán, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Rusko chystá odvetu za ekonomické sankcie od USA, export titánu pre lietadlá Boeing je ohrozený © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.