Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA

 Webnoviny  23. august 2018  303  
Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA

MOSKVA 23. augusta (WebNoviny.sk) - Ruský rubeľ oproti doláru oslabil na najnižšiu úroveň od apríla 2016 v dôsledku obáv z nových ekonomických sankcií zo strany USA.

V úvode štvrtkového obchodovania v Moskve hodnota rubľa klesla o približne 2 percentá na takmer 69 rubľov za dolár. Najnovšie oslabenie ruskej meny nastalo v súvislosti s dohadmi, že USA pripravujú ďalšie sankcie voči Moskve.

Odporúčame:
Euro oproti doláru stúplo, turecká líra opäť oslabila a vláda bude reagovať na Trumpove clá

V utorok Washington uvalil sankcie na dve ruské prepravné spoločnosti pre to, že údajne dodávali ropu Severnej Kórei. Okrem toho americký rezort financií v utorok rozhodol o zmrazení všetkých aktív, ktoré v USA majú ruskí občania Marina Igorevna Careva a Anton Alexandrovič Nagibin, a tiež firmy Vela-Marine a Lacno s.r.o., ktorá sídli na Slovensku. Tieto spoločnosti a osoby USA podozrievajú z úsilia obchádzať sankcie voči firme Divetechnoservices St. Petersburg.

Ruský prezident Vladimir Putin po stredajšom rokovaní so svojim fínskym partnerom Saulim Niinistom označil sankcie voči jeho krajine za "kontraproduktívne a zbytočné".

Viac k témam: rubeľ, sankcie proti Rusku, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Rubeľ voči doláru spadol najnižšie od apríla 2016, môžu za to obavy z ekonomických sankcií USA © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.