Utorok, 23. apríl 2024
Zamračené  5,8 °C
Mimoriadne správy

RTVS dostane od štátu dotáciu na ďalšie investície, jej výška bude tri milióny eur

 Webnoviny  27. máj 2021  279  
RTVS dostane od štátu dotáciu na ďalšie investície, jej výška bude tri milióny eur

27.5.2021 (Webnoviny.sk) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) obdržal zo strany štátu dotáciu vo výške troch miliónov eur. Dotácia má slúžiť na rôzne investície v rámci RTVS. Vyplýva to zo štvrtkového zasadnutia Rady RTVS.

Telerozhlas by podľa informácií o aktuálnom stave hospodárenia mal dodržať ku koncu mesiaca všetky svoje závažné finančné záväzky a ukazovatele.

Preberali i zmluvné záväzky


Rada na svojom zasadnutí prebrala aj informácie o nových zmluvných záväzkoch či o ich zmenách. Išlo napríklad o spoločnosť Monarch a jej zmluvy o spolupráci pri vývoji diela „Poraď si“, s predpokladaným finančným plnením viac ako 159-tisíc eur.

Firma Monarch je podľa členov rady zapísaná v zozname partnerov verejného sektora. Týkalo sa to aj Slovenského filmového ústavu, v ktorého prípade ide o bezodplatnú výmenu titulu „Chodník cez Dunaj“ za titul „Ľalie poľné“, k zmene výšky plnenia zmluvy teda nedochádza.

Riešili i ďalších partnerov


Tretím prípadom je spoločnosť Filmworks Studio a jej koprodukčnú zmluvu k vianočnej rozprávke „Ako si nezobrať princeznú“. Tá dosahuje finančné plnenie 120-tisíc eur.

V prípade ďalšieho partnera išlo o zmenu jeho názvu, pri ktorom nedošlo k zmenám finančného plnenia. V prípade ďalšieho partnera, spoločnosti Cassovia Media, rada RTVS prejednala zmenu dodávacieho kalendára k produktu „Dedovizeň“.

Úprava uzatvorených zmlúv


Štvrtkové stretnutie sa týkalo aj prejednania zmlúv, ktorých suma presiahla desaťtisíc eur. Dohromady ich medzi 1. májom a 15. májom bolo 14.

„V rámci zmlúv vyvstala požiadavka na opravu strešných krytín a tiež na koprodukčnú zmluvu so spoločnosťou B Production na dokument Krycie meno ŠTB,“ uviedla členka rady RTVS Jarmila Mikušová.

V závere stretnutia členovia rady prerokovali aj informáciu o prvej fáze reformy národnostného vysielania v zmysle Koncepcie národnostného vysielania RTVS a tiež priebežnú informáciu o vysielaní telerozhlasu v súvislosti s Majstrovstvami sveta v hokeji.

Viac k témam: dotácie, hospodárenie, Majstrovstva sveta v hokeji
Zdroj: Webnoviny.sk - RTVS dostane od štátu dotáciu na ďalšie investície, jej výška bude tri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.