Štvrtok, 3. október 2024
Mimoriadne správy

Rokovania medzi Európskou úniou a Veľkou Britániou stagnujú

 Webnoviny  31. august 2017  163  
Rokovania medzi Európskou úniou a Veľkou Britániou stagnujú

BRUSEL 31. augusta (WebNoviny.sk) - Európska únia upozornila Veľkú Britániu, že vo vyjednávaniach o jej odchode z bloku sa doteraz nedosiahol dostatočný pokrok pre to, aby sa v októbri mohli začať diskusie o budúcej obchodnej dohode.

Odporúčame:
Brexit je podľa bývalého britského premiéra Blaira možné zastaviť

Po štyroch dňoch rokovaní hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier vo štvrtok povedal, že "zďaleka nevidíme dostatočný pokrok".

Odporúčame:
Mayová neplánuje odstúpiť z postu premiérky, chce riešiť brexit a postavenie krajiny vo svete

EÚ trvá na tom, že chce vysporiadať tri hlavné témy pred tým, ako sa diskusie pohnú k problematike budúcich obchodných dohôd. Únia chce pred začiatkom rokovaní o obchode vyriešiť otázky súvisiace s právami občanov, s uhradením britských záväzkov a s hranicami medzi EÚ a Severným Írskom.

Odporúčame:
Obchodné komory Nemecka a Británie nechcú, aby brexit ohrozil ich spoločné ekonomické záujmy

Britský hlavný vyjednávač pre brexit David Davis pripustil, že pretrvávajú významne rozdielne postoje a vyzval EÚ, aby prejavila "flexibilitu" s cieľom prelomiť mŕtvy bod na rokovaniach.



Viac k témam: brexit, Európska únia, Michel Barnier
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">Rokovania medzi Európskou úniou a Veľkou Britániou stagnujú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.