Štvrtok, 3. október 2024
Mimoriadne správy

Brusel schválil peniaze na úsek D3 Svrčinovec – Skalité

 Webnoviny  31. august 2017  193  
Brusel schválil peniaze na úsek D3 Svrčinovec – Skalité

BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) - Druhá fáza stavby úseku diaľnice D3 Svrčinovej – Skalité získala odobrenie financovania z eurofondov z Bruselu.

Európska komisia totiž odsúhlasila na tento projekt peniaze z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra a zmluvu o nenávratnom príspevku zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti a Ministerstva dopravy a výstavby SR už podpísali.

Odporúčame:
Rokovania medzi Európskou úniou a Veľkou Britániou stagnujú

„V aktuálnom programovacom období 2014 až 2020 ide o tretí veľký projekt Národnej diaľničnej spoločnosti nad 75 mil. eur, ktorý dostal od komisie zelenú. Pred ním to boli úseky D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka a D3 Žilina, Strážov – Žilina, Brodno,“ informuje diaľničná spoločnosť.

Na stavbu spomínaného úseku Svrčinovec – Skalité má pritom ísť z eurofondov 130,8 mil. eur, príspevok Slovenska predstavuje 23 mil. eur.



Viac k témam: diaľničný úsek D3 Svrčinovec - Skalité, Európska komisia (EK)
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">Brusel schválil peniaze na úsek D3 Svrčinovec – Skalité © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.