Streda, 29. máj 2024
Mimoriadne správy

Rast produkcie spracovateľského priemyslu Británie oslabuje, dodávateľov opúšťajú európski zákazníci

 Webnoviny   3. jún 2019  220  
Rast produkcie spracovateľského priemyslu Británie oslabuje, dodávateľov opúšťajú európski zákazníci

LONDÝN 3. júna (WebNoviny.sk) - Európski zákazníci podľa prieskumu organizácie britského spracovateľského priemyslu Make UK opúšťajú firmy z Veľkej Británie.

Britské priemyselné firmy najprv podporilo "umelé" vytváranie zásob pred pôvodným termínom brexitu, ktorý bol stanovený na 29. marec.

"Avšak teraz existujú silnejúce dôkazy o tom, že európske firmy opúšťajú dodávateľské reťazce Veľkej Británie," povedal výkonný riaditeľ Make UK Stephen Phipson. Informuje o tom portál news.sky.com.

Podľa organizácie Make UK britské objednávky na export aj domáce zákazky naďalej oslabujú, a to v takom rozsahu, že tohtoročný rast produkcie spracovateľského priemyslu Británie sa teraz prognózuje iba na úrovni 0,2 percenta. V prieskume Make UK sa zúčastnilo 350 firiem.

Viac k témam: Brexit, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk - Rast produkcie spracovateľského priemyslu Británie oslabuje, dodávateľov opúšťajú európski zákazníci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.