Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Rast britskej ekonomiky sa zrýchlil, môže za to sektor služieb aj maloobchody

 Webnoviny  10. september 2018  319  
Rast britskej ekonomiky sa zrýchlil, môže za to sektor služieb aj maloobchody

LONDÝN 10. septembra (WebNoviny.sk) - Hrubý domáci produkt Veľkej Británie počas trojmesačného obdobia mája až júla oproti predchádzajúcim trom mesiacom posilnil o 0,6 percenta, čo bolo najsilnejšie tempo jeho rastu od augusta 2017. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke britský štatistický úrad.

Odporúčame:
Spoločná európska mena voči doláru stúpla aj napriek hrozbe nových ciel USA

"Rast ekonomiky počas troch mesiacov do konca júla zrýchlil. Osobitne výrazne posilnil sektor služieb, pričom sa darilo maloobchodu," uviedol Rob Kent-Smith z britského štatistického úradu.

Odvetvie služieb Veľkej Británie počas mája až júla oproti predošlým trom mesiacom vzrástlo o 0,6 percenta, pričom segment maloobchodu posilnil o 2,1 percenta a veľkoobchod stúpol o 1,6 percenta. Medzimesačne sa britská ekonomika v júli zväčšila o 0,3 percenta po raste o 0,1 percenta v júni.

Viac k témam: hrubý domáci produkt, maloobchod, veľkoobchod
Zdroj: Webnoviny.sk - Rast britskej ekonomiky sa zrýchlil, môže za to sektor služieb aj maloobchody © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.