Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  8 °C
Mimoriadne správy

Rakúski hotelieri uzavreli zimnú sezónu, skončila sa pre nich takmer úplným fiaskom

 Webnoviny  26. marec 2021  245  
Rakúski hotelieri uzavreli zimnú sezónu, skončila sa pre nich takmer úplným fiaskom

26.3.2021 (Webnoviny.sk) - Zimná sezóna sa vzhľadom na pandémiu koronavírusu skončila pre rakúskych hotelierov takmer úplným fiaskom. Podľa správy, ktorú zverejnil v piatok štatistický úrad krajiny, vo februári v miestnych hoteloch, penziónoch a iných ubytovacích zariadeniach prenocovalo 0,91 milióna ľudí. V medziročnom porovnaní to znamená prepad o 95,5 percenta.

Od začiatku novembra môžu rakúske hotely prijímať iba ľudí na služobných cestách a liečebných pobytoch. Prenocovania zahraničných hostí sa vo februári prepadli o 98,4 percenta na 0,26 milióna osôb.

Medzi domácou klientelou klesol počet prenocovaní o 82,9 percenta na 0,65 milióna. „Zimná turistická sezóna 2020/2021 sa z dôvodu pandémie takmer úplne prepadla,“ uviedol riaditeľ štatistického úradu Tobias Thomas.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Rakúski hotelieri uzavreli zimnú sezónu, skončila sa pre nich takmer úplným fiaskom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.