Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Program na udržanie miest vo Veľkej Británii funguje, nezamestnanosť sa výrazne nezvýšila

 Webnoviny  16. júl 2020  218  
Program na udržanie miest vo Veľkej Británii funguje, nezamestnanosť sa výrazne nezvýšila

16.7.2020 (Webnoviny.sk) - Podporné opatrenia britskej vlády pomáhajú udržať zamestnanosť napriek pokračujúcim obmedzeniam, ktoré si vyžiadala pandémia koronavírusu. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil vo štvrtok britský štatistický úrad.

Miera nezamestnanosti počas marca až apríla bola na úrovni 3,9 %. V porovnaní s predchádzajúcim trojmesačným obdobím tak fakticky stagnovala.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu


Prudkému rastu nezamestnanosti, ktorému čelia napríklad v USA, sa Británia vyhla aj vďaka vládnemu programu na udržanie pracovných miest. Na jeho základe dostávali mzdu aj zamestnanci, ktorí počas pandémie síce nepracovali, neboli ani evidovaní na úradoch práce. V nasledujúci mesiacoch ale hrozí prudký nárast nezamestnanosti, osobitne v októbri, keď sa má podľa vlády súčasný podporný program ukončiť.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, nezamestnanosť vo Veľkej Británii
Zdroj: Webnoviny.sk - Program na udržanie miest vo Veľkej Británii funguje, nezamestnanosť sa výrazne nezvýšila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.