Štvrtok, 3. október 2024
Zamračené  6,5 °C
Mimoriadne správy

Príspevky na deti pri náhradnej starostlivosti sa od septembra mierne zvýšia

 Webnoviny   1. september 2017  121  
Príspevky na deti pri náhradnej starostlivosti sa od septembra mierne zvýšia

BRATISLAVA 1. septembra (WebNoviny.sk) - Príspevky na podporu náhradnej starostlivosti o dieťa sa od začiatku septembra zvyšujú o 0,7 %.

Tieto príspevky sa upravujú smerom nahor o rovnaké percento, o aké od júla tohto roka stúplo životné minimum. Jednorazový príspevok pre dieťa pri jeho zverení do náhradnej starostlivosti vzrastie o 3,5 eura na 503,50 eura.

Odporúčame:
OĽaNO tvrdí, že opatrovatelia kvôli zlému poradenstvu prichádzajú o dôchodky

Tento príspevok podľa ministerstva práce dostáva priemerne mesačne 69 detí. Jednorazový príspevok dieťaťu pri zániku náhradnej starostlivosti, ktorý dostáva priemerne mesačne 40 detí, stúpa o 6,45 eura na 928,74 eura. Zvýšenie príspevkov vyplýva z opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré nadobúda účinnosť od 1. septembra tohto roka.

V prípade opakovaného príspevku dieťaťu zverenému do náhradnej starostlivosti ide o nárast o 96 centov na 139,09 eura. Túto dávku poberá priemerne mesačne 8 280 detí. Opakovaný príspevok náhradnému rodičovi sa zvyšuje o 1,22 eura na 176,84 eura. Takéto zvýšenie pocíti priemerne mesačne 1 230 náhradných rodičov. Opakovaný príspevok náhradnému rodičovi pri starostlivosti o troch a viac súrodencov ide nahor o 87 centov na 125,78 eura. Týka sa to priemerne mesačne 55 rodičov. Osobitný opakovaný príspevok náhradnému rodičovi, ktorý takisto dostáva priemerne mesačne 55 rodičov, stúpa o 50 centov na 72,86 eura.



Viac k témam: Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, rodičovský príspevok
Zdroj: Webnoviny.sk - style="text-decoration: underline">Príspevky na deti pri náhradnej starostlivosti sa od septembra mierne zvýšia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.