Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  10,9 °C
Mimoriadne správy

Prezident Trump odklepol rozpočet, podpisom odvrátil núdzový režim federálnej vlády

 Webnoviny  25. marec 2018  295  
Prezident Trump odklepol rozpočet, podpisom odvrátil núdzový režim federálnej vlády

WASHINGTON 25. marca (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump podpísal návrh zákona o rozpočte, ktorý počíta s výdavkami v celkovej sume 1,3 bil. USD.

Odvrátil tak situáciu, v rámci ktorej by od piatkovej polnoci americká federálna vláda musela dočasne pracovať v núdzovom režime. Prezident návrh zákona podpísal niekoľko hodín po tom, ako na poslednú chvíľu situáciu zdramatizoval, keď na Twitteri napísal, že uvažuje o vetovaní rozpočtu.

Odporúčame:
Trump spochybňuje návrh zákona o rozpočte a uvažuje o jeho vetovaní

Trump uviedol, že je z rozpočtového balíka "veľmi sklamaný", čiastočne preto, že úplne nezabezpečil financie pre plánovaný múr na hraniciach s Mexikom a nepredlžuje ochranu pred deportáciou pre približne 700 tis. imigrantov, ktorí na územie USA prišli v detskom veku.

Ide o program, ktorý zaviedol bývalý prezident Barack Obama. Trump však chce vypracovanie novej legislatívy, ktorá by osud týchto prisťahovalcov riešila. Po podpise zákona o rozpočte však prezident Trump ocenil ustanovenia o zvýšení vojenských výdavkov a uviedol, že nemal inú voľbu a musel zabezpečiť financovanie armády.

(1 EUR = 1,2346 USD)

Viac k témam: Donald Trump, rozpočet, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Prezident Trump odklepol rozpočet, podpisom odvrátil núdzový režim federálnej vlády © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.