Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Prezident Trump hrozí Číne zvýšením ciel, nepáčia sa mu pomalé rokovania

 Webnoviny   6. máj 2019  302  
Prezident Trump hrozí Číne zvýšením ciel, nepáčia sa mu pomalé rokovania

WASHINGTON 6. mája (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump oznámil, že Washington s účinnosťou od piatku zvýši clá na čínskej tovary, ktorých dovoz do USA má hodnotu 200 mld. USD ročne.

Nové clo na úrovni 25 percent


Ako informoval v nedeľu prostredníctvom sociálnej siete Twitter, nové clo má byť na úrovni 25 % namiesto súčasných 10 %.

Trump tiež pohrozil zavedením 25-percentného cla na čínske produkty v hodnote 325 mld. USD, ktoré zatiaľ clám nepodliehajú.

Rokovania pokračujú pomaly


V tomto prípade by reštriktívne clá zasiahli fakticky všetky čínske vývozy do USA, uviedla agentúra AP. "Rokovania s Čínou pokračujú, ale príliš pomaly, pretože sa snažia rokovať znova od začiatku. To nie!“, napísal Trump na Twitteri.

Desaťpercentné clo na čínske dovozy sa pôvodne malo zvyšovať už v marci, Trump ale tento krok odložil, pričom odkazoval na pokrok v rokovaniach. Ďalšie kolo čínsko-amerických obchodných rozhovorov sa má uskutočniť v stredu vo Washnigtone.

(1 EUR = 1,1155 USD)

Viac k témam: americký prezident, clá USA, clo
Zdroj: Webnoviny.sk - Prezident Trump hrozí Číne zvýšením ciel, nepáčia sa mu pomalé rokovania © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.