Streda, 8. máj 2024
Oblačno  10,4 °C
Mimoriadne správy

Prepitné by mohlo byť oslobodené od daní, poslanci Sme rodina predložia návrh na zmenu

 Webnoviny  15. august 2020  270  
Prepitné by mohlo byť oslobodené od daní, poslanci Sme rodina predložia návrh na zmenu

15.8.2020 (Webnoviny.sk) - Oslobodenie prepitného od daní má podporu ministerstva práce aj dopravy. Uviedli to tento týždeň na brífingu poslanci hnutia Sme rodina Martin Borguľa a Ľuboš Krajčír.

Poslanci spoločne predložia budúci týždeň na rokovanie Koaličnej rady návrh na zmenu zákona, ktorý má za cieľ zavedenie transparentného, vyváženého a zákonom ošetreného modelu obslužného, ktoré bude oslobodené od daní.

"Týmto zákonom chceme pomôcť čašníkom v čase koronakrízy. Mzdy sú v gastrobiznise nízke a tringelty sú veľkou časťou výplat zamestnancov v tomto sektore. Boli by sme radi, keby sa táto novela zákona dostala do parlamentu už na septembrovej schôdzi," ozrejmili poslanci NR SR z hnutia Sme rodina.

Viac k témam: obslužné, prepitné
Zdroj: Webnoviny.sk - Prepitné by mohlo byť oslobodené od daní, poslanci Sme rodina predložia návrh na zmenu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.