Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Povinné testovanie nemôže byť finančne prenesené na plecia zamestnancov, tvrdia odborári

 Webnoviny  12. november 2021  276  
Povinné testovanie nemôže byť finančne prenesené na plecia zamestnancov, tvrdia odborári

12.11.2021 (Webnoviny.sk) - Snaha zamestnávateľa o vytvorenie bezpečných a zdravých podmienok na pracovisku musí byť postavená na nediskriminačných princípoch. V súvislosti s aktuálne prijímanou legislatívou spojenou s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19 na to upozorňuje Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR.

Viac o téme: Koronavírus


Aplikácia povinného testovania nemôže byť podľa odborárov v žiadnom prípade finančne prenesená na plecia zamestnancov, rovnako ani platba za zdravotnú starostlivosť v súvislosti s liečbou nezaočkovaného zamestnanca, ktorý ochorie na COVID-19, ako to naznačujú zástupcovia zamestnávateľov.

„Rozumieme potrebe akútne riešiť zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu, avšak návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19, ktorý tento týždeň schválila vláda SR na svojom zasadnutí a je prijímaný v skrátenom legislatívnom konaní, je opäť prijímaný bez diskusie so zástupcami zamestnancov," uviedol prezident KOZ Marián Magdoško.

Diskusie a rokovania s vládou podľa neho v žiadnom prípade nemôžu prebiehať len za účasti podnikateľov a zamestnávateľov a s vylúčením zamestnancov a ich zástupcov, ako to bolo počas koronakrízy už niekoľkokrát.

Viac k témam: Antigénové testovanie, Koronakríza, Koronavírus, Pandemické opatrenia, povinné testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Povinné testovanie nemôže byť finančne prenesené na plecia zamestnancov, tvrdia odborári © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.