Piatok, 27. september 2024
Slabý dážď  14,5 °C
Mimoriadne správy

Porsche nebude vyrábať nové dieselové modely, dôvodom emisný škandál Volkswagenu

 Webnoviny  24. september 2018  332  
Porsche nebude vyrábať nové dieselové modely, dôvodom emisný škandál Volkswagenu

BERLÍN 24. septembra (WebNoviny.sk) - Nemecká automobilka Porsche nebude vyrábať nijaké nové modely s dieselovými motormi v dôsledku emisného škandálu jej materskej firmy Volkswagen.

Povedal to generálny riaditeľ Porsche Oliver Blume. Pre nedeľník Bild am Sonntag Blume uviedol, že hoci samotná firma Porsche nikdy nevyvíjala a nevyrábala dieselové motory, jej obraz poškodil emisný škandál, ktorý vypukol v roku 2015.

Odporúčame:
Brusel vyšetruje automobilky BMW, Daimler a Volkswagen pre technológie na zníženie emisií

Nedeľník citoval vyjadrenie šéfa Porsche, že automobilka sa chce koncentrovať na "to, čo dokážeme robiť osobitne dobre" s odkazom na vysoko výkonné benzínové modely, hybridné autá a elektrické vozidlá, ktoré plánuje vyrábať od budúceho roka.

"To zároveň znamená, že v budúcnosti už z firmy Porsche neprídu nijaké ďalšie dieselové autá," dodal Blume.

Viac k témam: Porsche, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - Porsche nebude vyrábať nové dieselové modely, dôvodom emisný škandál Volkswagenu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.