Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Polícia dementuje informáciu, že poslala na protest farmárov vodné delo

 Webnoviny  20. jún 2018  403  
Polícia dementuje informáciu, že poslala na protest farmárov vodné delo

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) - Polícia dementuje informácie o tom, že by na bratislavské Tyršovo nábrežie v súvislosti s protestom poľnohospodárov nasadila vodné delo.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková: "Nejde o vodné delo, ale o štábne vozidlo Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Všetky sily a prostriedky sú nasadené výlučne v súlade so zákonom o Policajnom zbore."

Farmári z celého Slovenska ukončili svoju protestnú jazdu Slovenskom v Bratislave na Tyršovom nábreží a v stredu sa snažia rokovať s predstaviteľmi štátu. Zatiaľ hovorili s prezidentom Andrejom Kiskom a mali by sa stretnúť s ministerkou pôdohospodárstva Gabrielou Matečnou. Protestné jazdy na traktoroch odštartovali v pondelok ráno a do hlavného mesta poľnohospodári prichádzali postupne od utorkového večera až do stredajšieho rána.

Odporúčame:
Prezident Kiska žiada poctivý prístup k farmárom, stretnutie s ministerkou Matečnou je ohrozené

Protestnou jazdou chcú farmári docieliť vyriešenie ich problémov, ktoré spísali v Košickej výzve. Ide najmä o vytvorenie špecializovaného vyšetrovacieho tímu, ktorý prešetrí prípady utláčaných farmárov, zabezpečenie toho, aby Pôdohospodárska platobná agentúra vyplácala dotáciu len subjektu, ktorý má k pôde právny vzťah či vytvorenie korektných a transparentných pravidiel prideľovania pôdy.

Viac k témam: agrodotácie, farmári, Gabriela Matečná, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Polícia SR, poľnohospodárstvo, PPA Pôdohospodárska platobná agentúra, protest, protestná jazda
Zdroj: Webnoviny.sk - Polícia dementuje informáciu, že poslala na protest farmárov vodné delo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.