Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Podnikateľský akcelerátor vyšle nádejné startupy na pobyt do zahraničia, môžu získať aj podporu

 Webnoviny  27. august 2019  246  
Podnikateľský akcelerátor vyšle nádejné startupy na pobyt do zahraničia, môžu získať aj podporu

27.8.2019 (Webnoviny.sk) - Podnikateľský akcelerátor Perry Talents vyšle vybrané startupy na pobyt do Virgínie a Izraela. Ako jeho zástupcovia v utorok informovali na tlačovej besede, na základe výzvy podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho pripravia nádejné startupy na trojmesačný pobyt.

"Boli sme v tejto výzve úspešní a budeme môcť ako prvý akcelerátor na Slovensku poslať nádejné startupy do zahraničia," informoval jeden zo zakladateľov akcelerátora Andrej Krúpa. Vybrané startupy akcelerátor pripraví a pošle na trojmesačný pobyt.

Môžu absolvovať trojmesačný program


Spolupráca Slovenska s akcelerátorom Smart City Works v USA sa zameriava na informačné a komunikačné technológie, energetiku a asociálnu oblasť.

Vybrané startupy budú môcť v týchto oblastiach absolvovať trojmesačný program, počas ktorého získajú podporu v hodnote 40-tisíc eur na program a 20-tisíc eur na režijné náklady súvisiace s pobytom v zahraničí.

V trojmesačnom akceleračnom programe Innovation Leaders Open Gate v Tel Avive získajú vybrané startupy podporu na svoj program v hodnote 90-tisíc eur a na réžiu ďalších 20-tisíc. Tie budú z oblastí priemyslu 4.0, biotechnológií a kybernetickej bezpečnosti.

Vzdelanie v rôznych oblastiach


Počas prípravy pred zahraničným pobytom sa budú vybrané startupy vzdelávať v konkrétnych oblastiach, ktoré sú zamerané na projektové riadenie a tvorbu biznis modelov, rozvoj podnikania a možnosť financovania, prezentačné a komunikačné zručnosti.

Záujemcovia sa musia prihlásiť na webovej stránke podnikateľského akcelerátora. Pokiaľ startup vyberú, bude zaradený do štvortýždňového programu.

Z účastníkov následne vyberú dva startupy, ktoré pôjdu do Virgínie a šesť sa presunie do Izraela. Štvortýždňový program sa spúšťa 2. septembra. Do zahraničných akcelerátorov sa má ísť začiatkom budúceho roka.

Viac k témam: start-up
Zdroj: Webnoviny.sk - Podnikateľský akcelerátor vyšle nádejné startupy na pobyt do zahraničia, môžu získať aj podporu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.