Pondelok, 6. máj 2024
Väčšinou jasno  13 °C
Mimoriadne správy

Podnikatelia upozorňujú na nejasné pravidlá, štát hádže náklady za svoje chyby na zamestnávateľov

 Webnoviny   1. december 2021  195  
Podnikatelia upozorňujú na nejasné pravidlá, štát hádže náklady za svoje chyby na zamestnávateľov

1.12.2021 (Webnoviny.sk) - Ak budú zamestnanci musieť zostať v karanténe, firma sa musí vysporiadať nielen s ich výpadkom, ale navyše bude od stredy 1. decembra znášať aj náklady na ich nemocenské dávky, tak ako pri iných dôvodoch práceneschopnosti. V tlačovej správe na to upozorňuje Združenie podnikateľov Slovenska. Štát tak podľa neho hodil ďalšie náklady za pandémiu na plecia zamestnávateľov.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


„Zamestnávatelia musia v týchto dňoch riešiť nové povinnosti a nejasné pravidlá prijaté na poslednú chvíľu v súvislosti s povinnosťou testovania vo firmách a štát k tomu pridal ešte bonus vo forme ďalšej finančnej záťaže," skonštatoval prezident združenia Ján Solík.

Firmy sa pritom podľa neho stále nedočkali odškodňovacieho zákona a štát navyše hádže náklady za svoje chyby na plecia zamestnávateľov.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Ekonomické dopady koronavírusu, Pandémia, Podnikatelia, Zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk - Podnikatelia upozorňujú na nejasné pravidlá, štát hádže náklady za svoje chyby na zamestnávateľov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.