Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Počet pasažierov Letiska Viedeň medziročne stúpol, darilo sa aj Košiciam

 Webnoviny  15. október 2018  481  
Počet pasažierov Letiska Viedeň medziročne stúpol, darilo sa aj Košiciam

VIEDEŇ 15. októbra (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Letisko Viedeň, vrátane letísk Malta a Košice, v septembri evidovala medziročný rast počtu cestujúcich o 11,2 percenta na 3,5 milióna ľudí.

Viedenské letisko využili milióny ľudí


Za obdobie januára až septembra v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka firma dosiahla rast počtu pasažierov o 8,7 percenta na 25,8 milióna. Spoločnosť o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke.

Viedenské letisko v septembri využilo takmer 2,7 mil. cestujúcich, čo bol medziročný rast o 10,9 percenta. Od začiatku roka do konca septembra počet cestujúcich medziročne stúpol o 7,3 percenta na vyše 20 miliónov.

Darilo sa aj letisku v Košiciach


Počet cestujúcich, ktorí v septembri využili letisko na Malte, vzrástol o 12,8 percenta na vyše 706 tisíc. Za január až septembre maltské letisko evidovalo takmer 5,3 mil. cestujúcich, čo bol medziročný rast o 14,2 percenta.

Darilo sa aj letisku Košice, ktoré v septembri vybavilo 54 244 pasažierov, čiže o 3,5 percenta viac ako pred rokom. Za január až september počet cestujúcich v Košiciach stúpol o 12,1 percenta na 446 593.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným, vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice - Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.

Viac k témam: letecká doprava, Letisko Košice, Letisko Viedeň-Schwechat
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet pasažierov Letiska Viedeň medziročne stúpol, darilo sa aj Košiciam © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.