Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku opäť mierne vzrástol, najviac ich je z Ukrajiny

 Webnoviny  25. júl 2021  232  
Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku opäť mierne vzrástol, najviac ich je z Ukrajiny

25.7.2021 (Webnoviny.sk) - Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v júni opäť mierne vzrástol. V minulom mesiaci na Slovensku pracovalo 68,3 tisíca cudzincov, čo bolo o 350 osôb viac ako v máji. Počet cudzincov, ktorí si u nás zarábajú, pritom od februára minulého roka až do marca tohto roka nepretržite klesal.

Vlani vo februári u nás pracovalo 78,2 tisíca občanov z iných krajín. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Z Únie je najviac Rumunov


Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V minulom mesiaci ich na slovenskom trhu práce pribudlo 117, čím celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás stúpol na 18,7 tisíca. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku sa minulý mesiac zvýšil o 25 osôb na 9,7 tisíca.

Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 7,5 tisíca, nasledovali Česi so 6-tisíc pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5,1 tisíca.

Medzilaborce na chvoste


Traja z desiatich cudzincov na Slovensku pracovali ku koncu minulého mesiaca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21,4 tisíca cudzincov.

Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 4,6 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 2,4 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín.

Naopak, len 12 cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci júna v okrese Medzilaborce.

Viac k témam: trh práce, zamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku opäť mierne vzrástol, najviac ich je z Ukrajiny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.