Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji

 Webnoviny  10. november 2018  395  
Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji

BRATISLAVA 10. novembra (WebNoviny.sk) – Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v tomto týždni v porovnaní s predchádzajúcim stúpol o 33,5 percenta. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 38 098 akútnych respiračných ochorení (ARO).

Najvyššia chorobnosť je v Bratislavskom kraji


Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji, najnižšia v Žilinskom kraji. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikáciu lekári zaznamenali u 910 osôb, čo predstavuje 2,4 percenta zo všetkých ARO.

Medzi najčastejšie komplikácie patrili sinusitídy (465). Ostatné komplikácie predstavovali otitídy (254) a pneumónie (191). Ochorenia hlásilo 57 percent všeobecných lekárov pre deti a dorast a 46 percent všeobecných lekárov pre dospelých.

Prerušili vyučovanie v škôlke


Lekári v 45. týždni nahlásili aj 2 990 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 7,8 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 49,4 percenta. Najviac chorých bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Bratislavskom kraji.

Na chrípku najviac ochoreli deti do päť rokov. Vyučovanie počas tohto týždňa prerušili v jednej materskej škole v Trenčianskom kraji.

Viac k témam: akútne respiračné ochorenie, choroba, lekári
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet chorých na akútne respiračné ochorenia stúpol, najviac ich je v Bratislavskom kraji © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.