Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Penta rozširuje svoje portfólium, investuje do technológií na výrobu elektromotorov do áut

 Webnoviny  19. apríl 2018  304  
Penta rozširuje svoje portfólium, investuje do technológií na výrobu elektromotorov do áut

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) - Investičná skupina Penta plánuje prostredníctvom svojej nemeckej spoločnosti Gehring Group investovať do technológií na výrobu elektromotorov pre automobilový priemysel. Nemecká firma podpísala zmluvu o zlúčení so spoločnosťou copperING, vďaka ktorej rozšíri svoje portfólio o spomínaný biznis.

Inovatívna technológia


„Súčasný akcent na rozvoj elektromobilov a hybridov viedol firmu Gehring k spojeniu so spoločnosťou copperING, ktorá vlastní dôležité postupy pre výrobu kľúčových súčastí elektromotorov. Využíva inovatívnu technológiu “hairpin“, vďaka ktorej sú elektromotory ľahšie a majú pritom výrazne vyšší výkon,“ informovala skupina Penta.

Odporúčame:
Automobilka Kia Motors Slovakia sa dohodla s odbormi, zvýši mzdy a zavedie dodatkovú dovolenku

„Vzhľadom na to, že ďalšie desaťročie patrí v automobilovom priemysle hlavne hybridom a elektromobilom, má toto spojenie veľkú budúcnosť. Už dnes rokujeme o dodávkach strojov pre výrobu základu elektromotorov s najväčšími automobilkami a veríme, že budeme patriť medzi ich kľúčových dodávateľov,“ dodal investičný manažér v Penta Investments Tomáš Šusták.

Skúsenosti s výrobou komponentov


Vlastníkom Gehring Technologies Holding GmbH sa stala Penta v roku 2012. Spoločnosť vo svojich závodoch, ktoré sú v Nemecku, USA a Číne, a tiež v servisných pobočkách vo Francúzsku, Veľkej Británii, Brazílii, Mexiku a Indii, zamestnáva celkovo 750 ľudí. Spoločnosť copperING má niekoľko desiatok zamestnancov a dva výrobné závody v Nemecku a v Taliansku. Má dlhoročné skúsenosti s výrobou komponentov pre elektromotory.

Odporúčame:
Návrh vyššej mzdy od trnavskej PSA neprešiel, odborári vyhlásili spor v kolektívnom vyjednávaní

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode, médiách a v realitnom developmente.

Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako štyridsaťtisíc ľudí a v roku 2017 dosiahla hodnota aktív skupiny 9 miliárd eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave a Varšave.

Viac k témam: automobilový priemysel, elektromotor, Penta
Zdroj: Webnoviny.sk - Penta rozširuje svoje portfólium, investuje do technológií na výrobu elektromotorov do áut © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.