Štvrtok, 28. marec 2024
Oblačno  8,6 °C
Mimoriadne správy

Peking hrozí odvetou, ak USA vystupňujú obchodnú vojnu a uvalia clá na ďalší dovoz z Číny

 Webnoviny  15. august 2019  316  
Peking hrozí odvetou, ak USA vystupňujú obchodnú vojnu a uvalia clá na ďalší dovoz z Číny

15.8.2019 (Webnoviny.sk) - Čína pohrozila odvetou, ak Washington vystupňuje obchodnú vojnu uplatnením zvýšenia ciel na ďalšie čínske tovary od 1. septembra.

Peking prijme "nevyhnutné protiopatrenia", uviedla vo štvrtok čínska vláda, v súvislosti s tým, že prezident USA Donald Trump ohlásil uvalenie 10-percentných ciel na čínske tovary za 300 mld. USD. Čínska vláda však o protiopatreniach neposkytla nijaké podrobnosti.

Vo vyhlásení Pekingu sa nespomína Trumpovo stredajšie rozhodnutie o odložení ciel do decembra v prípade zhruba 60 percent tovarov, ktorých sa nové clá budú týkať.

Krátko po rozhodnutí o odložení ciel Trump naznačil, že rokovania s Čínou o obchode môžu počkať, kým sa nezmierni napätie v Hongkongu. "Samozrejme, Čína chce dosiahnuť dohodu. Nech najprv humánne zaobchádzajú s Hongkongom!" napísal prezident USA na sieti Twitter.

(1 EUR = 1,1188 USD)

Viac k témam: clá, clá USA, obchodná vojna, Spojené štáty americké
Zdroj: Webnoviny.sk - Peking hrozí odvetou, ak USA vystupňujú obchodnú vojnu a uvalia clá na ďalší dovoz z Číny © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.