Štvrtok, 2. máj 2024
Polojasno  15,6 °C
Mimoriadne správy

Parlament schválil novelu Obchodného zákonníka, má zlepšiť fungovanie obchodného registra

 Webnoviny  22. október 2019  360  
Parlament schválil novelu Obchodného zákonníka, má zlepšiť fungovanie obchodného registra

22.10.2019 (Webnoviny.sk) - Novelou Obchodného zákonníka, ktorú dnes schválil parlament, sa prijmú opatrenia na zlepšenie fungovania obchodného registra. Cieľom novely od ministerstva spravodlivosti je ochrániť najmä malých a stredných podnikateľov a bojovať proti daňovým podvodom vytvorením podmienok na potieranie nečestných praktík pri likvidáciách obchodných spoločností.

Novela zavedie a zefektívni funkčné prepojenie verejných registrov týkajúcich sa podnikateľského sektora s cieľom zvýšiť transparentnosť podnikateľského prostredia a poskytnúť nielen podnikateľom relevantné informácie o subjektoch zapísaných v obchodnom registri, ktorí vstupujú do zmluvných a iných právnych vzťahov.

„V tejto súvislosti je potrebné uviesť, že významným nedostatkom súčasnej právnej úpravy likvidácie obchodných spoločností a družstiev je z pohľadu predkladateľa neadekvátna motivácia vyplývajúca zo súčasnej právnej úpravy pre zúčastnené osoby proces likvidácie úspešne iniciovať, viesť a efektívne ukončiť,“ píše v materiáli rezort spravodlivosti.

Viac k témam: obchodný register, Obchodný zákonník
Zdroj: Webnoviny.sk - Parlament schválil novelu Obchodného zákonníka, má zlepšiť fungovanie obchodného registra © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.