Štvrtok, 18. apríl 2024
Prevažne slnečno  7,1 °C
Mimoriadne správy

Osobné údaje užívateľov nahrávajúcich nelegálne filmy nemusia byť odtajnené, rozhodol Súdny dvor EÚ

 Webnoviny   9. júl 2020  317  
Osobné údaje užívateľov nahrávajúcich nelegálne filmy nemusia byť odtajnené, rozhodol Súdny dvor EÚ

9.7.2020 (Webnoviny.sk) - Súdny dvor Európskej únie (ECJ) vo štvrtok rozhodol, že online platformy nemusia v prípadoch používateľov, ktorí na ne nelegálne nahrávajú filmy a iný obsah chránený autorskými právami, odhaľovať všetky ich osobné údaje, ako napríklad e-mailové adresy, telefónne čísla či IP adresy.

Prípad vychádza zo súdnej žiadosti nemeckého filmového distribútora Constantin Film Verleih, ktorý chcel, aby YouTube odhalil detaily o používateľoch, ktorí na platformu nahrali filmy Parker (2013) a Scary Movie 5 (2013).

YouTube a jeho materská spoločnosť Google odmietli poskytnúť ich e-mailové a IP adresy aj telefónne čísla. Nemecký spolkový súdny dvor prípad posunul ECJ. Ten napokon rozhodol, že na základe európskej smernice o vymáhaní práv duševného vlastníctva musia prevádzkovatelia platforiem v prípadoch používateľov, ktorí na ne nelegálne nahrávajú obsah, poskytovať iba poštovú adresu.

Viac k témam: filmy, nelegálne šírenie obsahu
Zdroj: Webnoviny.sk - Osobné údaje užívateľov nahrávajúcich nelegálne filmy nemusia byť odtajnené, rozhodol Súdny dvor EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.